Assisterande domare: Daniel Oveisikian och Isac Lindell Green

Startelvan: Oskar H, Per, John, Christoffer, Gustav, Philip, Olle, Abubakarr, Johan, Anton och Rasmus.
Avbytare: Sebastian, Alexander, Edvin, Colin och Mattias.

1-0 Johan Bjuremo (32) (assist: Abubakarr)
2-0 Anton Wallin (51)
3-0 Johan Bjuremo (67) (assist: Olle)
3-1 Henrik Grankvist (75)
3-2 Jefferson Parra Parra (82,straff)

Jämn matchinledning där två lag som ville spela fotboll stod på varsin sida av Granevik gräsmatta. Tycker att det var ändå vi som tog taktpinnen omgående och redan i 2:a minuten hade vi en hörna som avslutades med ett skott utanför. I den 7:e minuten kom vi på en snabb omställning med Rasmus som avslutade utanför stolpen. Vi fortsätter att vara farliga på hörnor och i den 13:e minuten är vi återigen nära men bollen rullar utanför stolpen efter lite flipperspel. Bara två minuter senare så har vi en jättechans genom Abubakarr, han såg sitt avslut blockas väldigt nära mållinjen.

Bortalaget stängde oss väldigt bra där vi vill komma genom, men våra killar löste det på ett väldigt bra sätt och vi kom i tre bra anfall där vi hittade Anton i den bortrestolpen, tyvärr så fick han backa lite för komma till bollen istället för att avvakta och komma i löpning mot bollen.

Rasmus är nära ett drömmål i den 24:e minuten men lobben gick strax över ribban, efter ännu en fin anfall. Bortalaget kom igenom en gång men då hann John dit och täckte avslutet till hörna. Men målet skulle komma fyra minuter senare den välförtjänta 1-0 målet, och vilket mål det var! Vilket anfall och vilket spel som killarna bjöd publiken på, är tämligen säker på att hela anfallet kommit på video, så in och kolla på matchsammandraget sen). Hursomhelst så är det Abubakarr som slår ett inlägg som Johan hoppar och knoppar in bollen i mål!

Rottneros är nära en snabb replik minuten senare men avslutet gick utanför. Vi fick nöja oss med 1-0 i halvtid, det var minst 1-2 mål från vad det skulle kunnat stå.

Vi kommer ut bra till andra halvleken, Anton och Rasmus är nära 2-0 redan i den 47:e minuten. Målet skulle dock komma i den 51:a minuten, ett inkast från Philip som hamnar hos Anton som kunde slå in bollen bakom målvakten. Dom kommande tio minuterna försöker bortalaget att komma in i matchen men vi är koncentrerade och har inga problem att kontrollera händelserna i matchen.

Vi skulle göra 3-0 genom Johan, efter att Olle hittat honom i straffområdet, detta i den 67:e minuten. När detta borde ha punkterat matchen så blev det istället precis tvärtom. Vi slappnade av och vi tappar vårat spel totalt.

Bortalaget flyttar fram positionerna och börjar slå lite desperata bollar, dom lyckades få in reduceringen till 3-1 med cirka 15 minuter kvar. Dom får mer energi och vi blir lite ängsliga. Rottneros har börjat med att få en straff per match hittills och det snittet höll i sig ikväll, John och Jefferson drar i varandra (är långt bort men det var min känsla) domaren valde att gå på den offensiva spelarens och blåste straff, en straff som målkungen Parra förvaltade i 3-2.

Nu blev det nervösa sista 9 minuterna + tilläg, sist mot Arvika fick vi slita hårt och det var ingen skillnad ikväll, gästerna var en stolpträff från 3-3. Men killarna höll undan och läxan vi lärde oss ikväll är att vi inte har råd att slappna av bara för att vi gör 3-0 med cirka 20 minuter kvar, vi bjöd in gästerna onödigt in i en match där vi var klart det bästa laget i 70 minuter.

Nu tar vi ledigt under midsommarhelgen och börjar förbereda en intensiv vecka med tre seriematcher på 8 dagar på måndag.